Projectmanager ICT

Vacature: Projectmanager ICT
Locatie: Utrecht
Referentienummer: 21.17.35

 

 

 

 

Jij bent onze nieuwe (Medior/Senior) Projectmanager met impact en overtuigingskracht

Je uitdaging

Als Projectmanager werk je op het snijvlak van business, finance en IT; en ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en sturing van onze projecten. Je bewaakt de projectvoortgang en verzorgt maandelijkse financiële voortgangsrapportages. Daarnaast werk je nauw samen met onze Product Owners om onze projecten via onze Agile/Scrum werkmethode binnen tijd en budget te realiseren. Je onderhoudt en bouwt contacten met onze opdrachtgevers, en weet via vertrouwen, kennis en politieke sensitiviteit de klant te betrekken bij de productontwikkeling met de bijbehorende afhandeling van financiële en juridische aspecten. Je bent verantwoordelijk voor het leiden van het offerteproces en het contractbeheer.
Je bent gedreven, communicatief vaardig, klantgericht, met gedegen bedrijfskundige en ICT-kennis, hebt bij voorkeur ervaring in de spoorse dienstverlening en je beschikt vanzelfsprekend over excellente kennis op het gebied van project management. Je bent een gesprekspartner op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau met business en ICT-collega’s. Je hebt een scherp analytisch vermogen en beschikt over zeer goede communicatieve vaardigheden en de praktijkervaring om deze op alle niveaus in de organisatie toe te passen. Je beschikt over de competenties om, op senior management niveau, de rol van projectmanager in te kunnen vullen.

Je profiel

Minimaal een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur (spoor)technisch of ICT gerelateerd;

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met het managen van software ontwikkelprojecten;
 • Ervaring met contractmanagement en beheersing;
 • Financieel uitmuntend onderlegd;
 • Organisatiesensitiviteit;
 • Uitstekende verbale en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
 • Zelfstandige én gedreven teamspeler met een sterke persoonlijkheid;
 • Je werkt graag samen met collega’s en hebt, waar nodig, impact en overtuigingskracht;
 • Je bent goed in plannen, overzicht houden en zorgt ervoor dat projecten niet alleen ingezet maar ook opgeleverd worden;
 • Je bent in staat met diverse stakeholders helder te communiceren over complexe vraagstukken;
 • Je bent pragmatisch en gericht op een heldere besluitvorming;
 • Je leiderschapsstijl is inspirerend, verbindend en coachend, passend bij het professionele niveau van de organisatie.

De vacature is bedoeld voor een deta/vast constructie of een dienstverband in loondienst. ZZP'ers gelieve niet te reageren.
Acquisitie voor deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ons aanbod

 • We bieden je een interessante functie met doorgroeimogelijkheden, in een dynamische ontwikkelomgeving in hartje Utrecht.
 • Vanzelfsprekend een dienstverband met een prima pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, grote flexibiliteit en een uitstekende work/life balance.

Afdeling

Werken op de afdeling ontwikkeling bij RIGD-LOXIA betekent werken met spoorse vakmensen, bevlogen ambitieuze ontwikkelaars. Wij zijn een belangrijke partner voor ProRail als het aankomt op de informatievoorziening rondom beheersing en beveiliging van het spoor. Van idee tot realisatie bieden wij de technische know-how en ondersteunende software om aan alle wensen te voldoen.

Wij zijn op zoek naar gedreven vakmensen voor verschillende disciplines. Wij bieden je een dynamische en sociale omgeving waar vakmanschap en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Wij hebben meerdere scrumteams die dedicated werken aan producten, met een vaste Product Owner die veel voor het team beschikbaar is. Onze ontwikkelteams bestaan uit 5 tot 8 personen die voortdurend het beste in zichzelf naar boven willen halen. Dit realiseren wij door in korte iteraties onze voortgang te tonen aan de gebruikers en constant te zoeken naar mogelijkheden om ons te verbeteren. Onze teams zijn zelfsturend en multi-disciplinair.

LOXIA is er trots op veel ruimte te kunnen geven aan innovatie en persoonlijke ontwikkeling. Teamoverstijgend hebben we gildes voor bijvoorbeeld testen en architectuur. ScrumMasters, productOwners, architecten en testers komen regelmatig bij elkaar om van elkaar te leren hoe ze hun rol beter kunnen vervullen.

Reageren

Voor informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met Arjen van Mierlo, 06-13682596. Informatie over de sollicitatieprocedure kun je opvragen bij Silvana Skotarczak, 06-12749440.

#li-dnpost