Software Architect/Tech Lead ERTMS

Vacature: Software Architect/Tech Lead ERTMS
Locatie: Utrecht

 

 

 

Ken jij alle geheimen van Java? RIGD-LOXIA zoekt een Software Architect/Tech Lead

Jouw uitdaging

Wij zijn op zoek naar een software architect/tech lead die van uitdagingen houdt, iemand die ons kan helpen met zijn/haar expertise op het gebied van software ontwikkeling en die daarbij ook kennis kan overdragen aan onze collega's.

Binnen RIGD-LOXIA bouwen we elke dag aan innovatieve oplossingen voor het Spoor. Onderdeel daarvan is een nieuw spoorbeveiligingssysteem ERTMS (European Rail Traffic Management System). Om dit te realiseren zoeken wij collega's die een stevige uitdaging niet uit de weg gaan, maar hem juist opzoeken.
Ben jij de ontwikkelaar die kennis, innovatie, visie en daadkracht combineert, die van complexe materie houdt; met nieuwe technologieën als Azure Cloud, Angular4 ons aan de hand gaat nemen; zowel Dev als Ops in zijn genen heeft; geografische en schematische werelden met elkaar kan verbinden. Ben jij ook diegene die begrijpt wat een rail engineer wenst en nodig heeft; begrijpt wat spoorveiligheid inhoudt; graag samenwerkt in een team om een "green field" te ontdekken en tot bloei te brengen. Ben jij zo'n topper? Dan zoeken wij jou! En heb je nog meer ideeën dan wij vragen: dan bieden wij je per sprint innovatie tijd om deze ideeën tot bloei te brengen.

Jouw profiel

Je bent iemand met een afgeronde HBO of WO-opleiding. Je hebt al minimaal 7 jaar ervaring op het gebied van Java softwareontwikkeling en wordt ook door anderen beschouwd als senior.
Werken volgens Scrum betekent een open sfeer van communicatief vaardige mensen en jij weet van jezelf dat je daarin prima kunt functioneren. Als software architect ben je in staat proactief technische uitdagingen over te brengen op het team en niet technische mensen daaromheen (zoals een product owner). Je geeft er vervolgens ook in je eigen code invulling aan. Samen met de andere software architecten draag je zorg voor uniformiteit waar nodig en verzorg je technische uitwisseling tussen teams.
We zijn altijd op zoek naar verbeteringen, binnen het team en in het proces en we hopen dat jij ook zo iemand bent.
Verder heb je ervaring met JavaScript / Angular4, en verstand van Hibernate / JPA, en al vaker Web en REST Services gebouwd. Ervaring met cloud (Azure), en Docker is een pre.

Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid vinden we het vanzelfsprekend dat mensen met een Wajong indicatie ook bij ons solliciteren.

Ons aanbod

De functie is bedoeld voor een vast dienstverband. We bieden je een interessante functie met doorgroeimogelijkheden, in een dynamische ontwikkelomgeving in hartje Utrecht. Vanzelfsprekend bieden we een prima pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, grote flexibiliteit en een uitstekende work/life balance (onder andere 30+ vakantiedagen).
LOXIA is er trots op veel ruimte te kunnen geven aan persoonlijke ontwikkeling. Uiteraard via opleiding, maar ook op andere wijzen. Teamoverstijgend hebben we gildes voor bijvoorbeeld testen en architectuur. De leden van de gildes komen regelmatig bij elkaar om van elkaar te leren en ideeën op te doen hoe ze hun rol nog beter kunnen vervullen.
Per sprint heeft elk teamlid innovatietijd die hij/zij kan besteden aan zaken die niet direct een bijdrage hoeven te leveren aan de scope van de sprint maar wel nuttig kunnen zijn voor de afdeling of de opdrachtgever.
Informatie over de sollicitatieprocedure kun je opvragen bij Silvana Skotarczak, 06-12749440.

De groep

Werken op de afdeling ontwikkeling bij RIGD-LOXIA betekent werken met spoorse vakmensen, bevlogen ambitieuze ontwikkelaars. Wij zijn een belangrijke partner voor ProRail als het aankomt op de informatievoorziening rondom beheersing en beveiliging van het spoor. Van idee tot realisatie bieden wij de technische know-how en ondersteunende software om aan alle wensen te voldoen.

Wij zijn op zoek naar gedreven vakmensen voor verschillende disciplines. Wij bieden je een dynamische en sociale omgeving waar vakmanschap en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Wij hebben meerdere scrumteams die dedicated werken aan producten, met een vaste Product Owner die veel voor het team beschikbaar is. Onze ontwikkelteams bestaan uit 5 tot 8 personen die voortdurend het beste in zichzelf naar boven willen halen. Dit realiseren wij door in korte iteraties onze voortgang te tonen aan de gebruikers en constant te zoeken naar mogelijkheden om ons te verbeteren. Onze teams zijn zelfsturend en multi-disciplinair.

LOXIA is er trots op veel ruimte te kunnen geven aan innovatie en persoonlijke ontwikkeling. Teamoverstijgend hebben we gildes voor bijvoorbeeld testen en architectuur. ScrumMasters, productOwners, architecten en testers komen regelmatig bij elkaar om van elkaar te leren hoe ze hun rol beter kunnen vervullen.